nieuws


Bestel ‘verrot lekker’, het boek over fermenteren.

Fermentatie workshop

Verrot lekker boekVerrot lekker is een praktisch kook- en doeboek, met veel recepten. Bestel bij ons een door de auteur gesigneerd exemplaar. Nu zonder bezorgkosten.

Allerlei producten komen aan de orde: niet alleen groente en fruit, ook zuivel, vlees, vis, noten, zaden en granen. Auteur Christian Weij geeft je met dit boek zijn basisregels en maakt je thuis in de wereld van het fermenteren. Met o.a. recepten voor zuurkool, frisdranken, bier, pekelvlees, zuurdesem, garum, tabasco en zelfs een gezonde cola.

Dit allereerste Nederlandse boek over fermenteren heeft alleen maar lovende recensies gekregen in o.a. het AD, de Telegraaf, de Trouw, de Volkskrant, Foodies Magazine, Delicious, de AllerHande, Elsevier, Landleven, Entree Magazine, HetKanWel.nl. Mede hierdoor mocht Christian op TV en de radio vertellen over fermenteren bij Koken met van Boven, Masterchef, radio Mangiare, één in het land, Studio Max, Groenlicht en Broodje Aap.

Fermenteren is het functioneel laten rotten van voedsel. Het is een oude vorm van conserveren, een techniek van vroeger die helemaal terugkomt. Het past in de trend van gezond en het verduurzamen van voedsel. Alles wat we lekker vinden, is vaak gefermenteerd. Zoals: vanille, koffie, wijn, bier, kaas, brood, peper, etc. Het enige wat je nodig hebt is zout, water, groente (of fruit), steriele potten en tijd.

Met een voorwoord door de Amerikaanse fermentatie goeroe Sandor Katz.

‘Verrot lekker’ telt 288 pagina’s, ruim 140 fermentatierecepten, staat vol verhalen en foto’s en is een stoer boek voor op elke keukentafel. De paperback kost € 22,50 ex. 3,95 verzendkosten.

Je kunt het boek vooruit bestellen via www.verrotlekker.nl.

Boek vooruit bestellen €22,50
Shared
1 Comment
T.H.M.van Brenk Ooms says:

Hallo Christiaan , vandaag hebben we jouw zuurkool met venkel gegeten.
Voortreffelijk. Ik heb het gelijk genoteerd voor mijn zuurkool voor volgend jaar.
De venkel erin is echt heel lekker. Dank je voor die heerlijke pot. Veel succes verder en tot ziens op kasteel Slangenburg. Gastvrouw Thea .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>